Hudföryngring

skin-collagen
Skin rejuvenation, eller hudföryngring, är en fantastisk behandling ämnad att stimulera tillväxt av kollagen, ett protein som vi bland annat finner i kroppens bindväv.
Med tiden förstörs vår hud av ålder, solsken och föroreningar. Den blir slapp, porerna förstoras och rynkor uppstår.
Hudföryngring, eller skin rejuvenation handlar om att med hjälp av av laser tillföra värme ner i hudens andra lager, det som kallas dermis. Vi kan jämföra med behandlingen av tatueringar där pigmentet sitter i det övre hudlagret, epidermis. Hemligheten med lasern är att dess energi med rätt inställningar kan passera epidermis utan att orsaka skada och nå dermis där den levererar sin energi.
Det finns många uppfattningar om vilken laser som är bäst lämpad för stimulering av kollagen i huden. Traditionellt används en sk Fractional CO2 laser, eller fraxel laser. Idag är IPL (intense pulsating light) eller Q-switchade Nd-yag lasers mycket populära och anses oerhört effektiva.

Hur går behandlingen till?
Vi använder oss av antingen vår Fotona QX Max, vilket är en Q-switchad Nd-YAG laser, eller vår Ellips IPL.
Laserns ställs in för att våglängd och pulslängd ska leverera precis den energi som behövs. Dermis, hudens andra lager, innehåller som sagt kollagen och elastin vilket gör huden stark, fast och elastisk. Med tiden bryts kollagenet ned och återproduktionen avtar. Värmen vi tillför genom det intensiva laserljuset stimulerar snabbt kollagenet och låter huden fyllas ut och ganska snart se yngre och friskare ut.
Vid behandlingen måste din hud vara helt ren från kosmetika eller hårväxt. Du får inte vara under behandling av viss medicin, tex roacutan eller annat blodförtunnande preparat. Vi ser helst att du inte solat solarium eller kommer direkt från din chartersemester.
Det är en smärtfri behandling som inte lämnar några sår eller svullnader efter sig. Viss rodnad kan uppstå men försvinner inom loppet av ett par, tre dagar. Efter din skin rejuvenation kan du gå tillbaka till jobbet direkt om du så skulle önska.
För att uppnå önskad effekt krävs upprepade behandlingar. Vi rekommenderar minst tre behandlingar med cirka en månad emellan. Det är också viktigt att veta att behandlingen inte är permanent. Vårt åldrande fortsätter som tidigare och det kan alltså finnas anledning att upprepa behandlingen då och då.
För den som vill fördjupa sig ytterligare finns en spännande artikel nedan. Klicka på länken så lär du dig mer Skin rejuvenation.