Hårborttagning


Hårborttagning med IPL Laser

Att permanent ta bort oönskad hårväxt är inte bara en estetisk åtgärd utan ger även praktiskt fördel att slippa behöva ta bort hår gång på gång.

Den IPL Ellipse laser som vi använder är den senaste och mest effektiva lösningen för att ta bort både små och stora områden av hårväxt. Det kan vara hårborttagning till exempel i ansiktet, armhålan, bikinilinjen eller benen.

Hur fungerar en hårborttagning med IPL?

Själva behandlingen går på några minuter och görs i mellan fyra till sex omgångar för att få bort allt hår. Benhandnlingarna behöver ske med mellan 1 till 3 månaders mellanrum då håret behöver vara i sin tillväxtfas, den anagena fasen, för att lyckas behandla hårsäcken. Resultatet blir permanent.

Ett tunt lager gel appliceras på huden innan behandlingen för att säkerställa att maximal mängd ljus tränger in i huden. Ellipse applikatorn pressas mot huden och en noggrant kontrollerad puls av synligt ljus frigörs. Potentiellt skadliga våglängder och våglängder som bara värmer upp vattnet i huden avlägsnas med hjälp av en teknisk filtrering.  Det återstående ljuset absorberas av pigmentet (melaninet) i håret. Melaninet omvandlar ljuset till värme som färdas ner i håret, värmer hårsäcken och stoppar framtida hårväxt.

Efter behandlingen kan du känna en svag hetta eller en liten rådnad som går över efter en dag.

Hårets olika faser

Ett hårstrå har en livscykel som delas upp i fyra faser. Håret växer under en tid, faller av, vilar och börjar sedan växa på nytt från hårsäcken.

Det är bara hår som växer som kan behandlas. Detta betyder att du behöver upprepa behandlingen med jämna mellanrum tills alla hårsäckar har behandlats i sin anagena fas, dvs sin tillväxtfas. Längd och tid för tillväxtcykler påverkas av många faktorer såsom stället på kroppen, hormon- nivåer och ålder.

Behöver jag vidta särskilda åtgärder före och efter behandling?

Det är viktigt att inte plocka, rycka, vaxa eller använda hårborttagningsprodukter under fyra veckor före behandlingen. Detta garanterar att så många folliklar som möjligt innehåller ett hår som kan förstöras. Det är också viktigt att undvika solbränna (sol, sola- rium eller brun-utan-sol produkter) före och under behandlingsperioden. Annars kan din solbrända hud absorbera ljuset istället för ditt hår. Det rekommenderas också att använda solkräm (min. SPF 30) några veckor efter behandlingen.

Ingen bedövning krävs och de flesta människor beskriver känslan som praktiskt taget smärtfri och liknar det med en snärt av en gummisnodd på huden.

Hur vet jag att en IPL-behandling är säker och effektiv?

Kliniska prövningar som dokumenterar Ellipse säkerhet och effektivitet har genomförts av ledande läkare innan lanseringen av produkten och det har varit i dagligt bruk i över 15 år, med en 10 års uppföljningsstudie som visar långvariga resultat.

För mer frågor är du välkommen att kontakta oss eller boka en tid för att starta din behandling.

 

HårborttagningHårborttagning Stockholm