Efter behandling


Att behandla huden med laser är varken smärtfritt eller helt okomplicerat. Människors hud är helt enkelt olika känslig. Därför är det helt naturligt att man efter en del behandlingar kommer att uppleva viss svullnad och rodnad. Den försvinner som regel efter någon dag och är som sagt helt normal och ofarlig.

Vid behandling av pigmenteringar händer det ofta att vi testar på ett litet område. Vi låter det gå några dagar och om ingen reaktion uppstått så återupptar vi behandlingen. Den fullföljs sedan med intervall på 4-6 veckor, i stora drag precis som med behandling av tatueringar.

Vid tatueringsborttagning händer det ibland att patienter upplever klåda i det behandlade området. Det kan handla om en allergisk reaktion mot bläcket i tatueringen. Det fåtal personer som drabbas av detta har som regel redan upplevt klåda när de gjorde sin tatuering. Om du minns att du upplevde något liknande när tatueringen gjordes så ska du berätta det för oss. Tillsammans och i samråd med vår läkare så beslutar vi oss för hur vi ska genomföra behandlingen.

Hårborttagning är en relativt skonsam behandling där det mycket sällan uppstår någon efterreaktion. Om du några dagar efter din behandling kan dra upp håren utan motstånd eller smärta så betyder det att de träffats i sin anagena fas och att behandlingen varit framgångsrik.

För övrigt gäller att hålla behandlingsområdet rent och att undvika att klia eller irritera. Smörj gärna med en mjukgörande och desinficerande kräm.