Före behandling


Vad är viktigt att tänka på innan du kommer till din behandling?

När du väl har bestämt dig för att genomföra en laserbehandling så är det en del saker du behöver tänka på. Om du läst på lite så vet du redan på ett ungefär hur lasern verkar i din kropp. Utan pigment i huden, melanin eller tatueringsbläck, så sker inte den fotoakustiska processen. Att skjuta med lasern på “vit” hud ger alltså ingen synbar effekt alls. Skjuter du däremot på en tatuering eller ett område med pigmentförändringar så är saken en annan. Du ska med andra ord inte komma solbränd till en behandling. Om du vet med dig att du ska resa utomlands innan du påbörjar din behandling så sola i alla fall inte området du tänker behandla.
En del mediciner är inte heller att rekommendera i samband med laserbehandling. Det handlar speciellt om blodförtunnande preparat, men är du det minsta tveksam så låt oss rådgöra med vår referensläkare innan vi påbörjar behandlingen.

Under det inledande behandlingssamtalet kommer vi tillsammans att titta på de eventuella mediciner som du tar. Vi förbehåller oss alltid rätten att skjuta på en behandling tills medicineringen upphört.

Behandlingssamtalet är en viktig del i processen då vi bland annat diskuterar dina förväntningar på behandlingen.
Att förstå hur lasern fungerar och hur den påverkar din kropp är också viktigt för att förväntningarna på resultatet ska vara realistiska.

Vad gäller tatueringar påverkas resultatet av en mängd faktorer. Vilka färger har din tatuering, var på kroppen sitter den, hur och när är den gjord? Det finns alltid en risk för att små skuggningar av din gamla tatuering kommer att finnas kvar.

För behandling av pigmenteringar, hårborttagning och acne finns andra frågeställningar. Ju mer du tagit reda på i förväg desto mer förberedd kommer du att vara och desto gladare är vi. Vi finns alltid där för att besvara dina frågor, stora som små.