Vår laser


Vår laser, en QX-Max från Fotonas Europeiska fabrik och forskningsanläggning, är en av de mest avancerade lasermaskiner för ändamålet som går att köpa för pengar. Det bevisas inte minst av att man finner samma maskin som vår på MAS (Malmö sjukhus) Karolinska i Stockholm och Sahlgrenska i Göteborg. Den finns dessutom på ett flertal privata större plastikmottagningar runt om i landet.

Vi valde Fotonas QX Max av flera orsaker. Det är en synnerligen beprövad maskin med ett fantastiskt track-record. Distributör och fabrik jobbar i ett nära samarbete med oss som referensanläggning. Det betyder ständig back-up vad gäller service och allmän problemlösning.

 

Inom det estetiska laserområdet finns ett flertal olika laserapplikationer/apparater.

Fraxel laser

Fraxel laser fungerar på bla rynkor och acneärr, den jobbar med värme för att åstadkomma en nybildning av hud. Fraktionerad laser är detsamma som Fraxel laser.

IPL laser (Intense pulsed light laser)

IPL är egentligen ingen laser men kallas så till vardags. Den används för hårtborttagning av större områden.

Många företag erbjuder laserbehandling även om håravfall. Det är kontroversiell metod vars effektivitet diskuterats livligt genom åren.

Med vår laser behandlar vi:
Tatueringar
Pigmentförändringar
Acne
Oönskad hårväxt
Vi utför även sk Skin Rejuvenation.

Laser kan beskrivas som en sorts elektromagnetisk generator vilken alstrar en sammanhängande optisk frekvens, som arbetar på principen om stimulerad emission.

Genom åren har en mängd användningsområden utvecklats. Idag kommunicerar vi med satelliter med hjälp av laser istället för med radiovågor. Nybyggda flygplan utrustas med laser för att kunna se iskristaller i luften, vi mäter avstånd med laser, projicerar film, opererar människor med laser och tar bort tatueringar.