Fillers


Fillers behandling X-INK

Fillers är en rynkbehandling där man använder  hyaluronsyra. Behandling med fillers kan hjälpa dig och förbättra ditt utseende på ett mer naturligt sätt. Rynkbehandling med fillers är skonsamt och ger ett hållbart resultat.

Användningsområde.

Vanliga områden för rynkbehandling med fillers är ”sura” mungipor och rynkor i ansiktet. Man kan även behandla läppkonturen och göra läppförstoringar.
Med läppförstoring kan man markera och framhäva sina läppar. Man gör detta för att få större och fylligare läppar, men kan även vara för att enbart fylla konturen för att markera läpparna och få bort smårynkor i läppkonturen.

Gör det ont?

Behandlingen är snabb och är i stort sett smärtfri. Ibland använder man även bedövningscreme som appliceras på området där behandlingen kommer att ske.
Hur länge håller en fillersbehandling?
Resultatet varar länge, ca 8-12 månader, men för att få bästa resultat rekommenderar vi en första uppföljning efter 6 månader och därefter en gång om året.

Hur går det till?

Ni bokar en konsultation med vår personal innan behandlingen för att gå igenom vad ni vill uppnå och se till att ni inte har några allergier som kan påverka behandlingen negativt. Vi är noggranna med att se till att det inte föreligger förutsättningar för negativa biverkningar.

Efter det, tar själva behandlingen ca 15-20 minuter och ni sitter bekvämt i en harmonisk och stressfri miljö. Ingen återhämtning är nödvändig och ni kan fortsätta med er dag direkt efter det att behandlingen är klar.

Vad skall man tänka på inför fillersbehandling?

Biverkningar är väldigt sällsynta men kan förekomma.
De vanligaste biverkningarna är ömhet, svullnad, rodnad och blåmärken på och i direkt anslutning till ställer där man injektcerat. En del områden är mer känsliga för svullnad än andra, framförallt när det gäller läppförstoring och behandlingar i närhet till ögonen.

Ha i åtanke att inflammationshämnade värktabletter, blodförtunnande medel, C-vitamin och Omega-3 kan öka risken för blåmärken och bör om möjligt avstås helst 7-10 dagar innan behandlingen.
I mycket ovanliga fall kan allergi och överkänslighetsreaktioner förekomma.

Berätta för vår Doktor om du har några allergier. Du skall inte genomgå en behandling om du är allergisk mot lidokain(bedövningsmedel) eller om du har en pågående hudinfektion vid injektionsområdet, är gravid eller ammar. Du ska inte göra läppförstoring om du har ett aktivt munsår.

Vår doktor.

Behandlingen överses av vår Dr Martin Jalnäs som har gedigen erfarenhet inom skönhetsbehandlingar. Dr Jalnäs har jobbat med rekonstruktiv kirurgi sedan 1996 och jobbar som överläkare på Karolinska universitetssjukhuset.

Hög kvalité.

X-INK satsar alltid på hög kvalité när vi väljer ut våra produkter. Ni kan läsa mer om den typ av fillers vi använder på www.juvederm.com.