Nagelvård


nail-care1

Vad är gelénaglar?

Den plast som används när vi skapar dina naglar kallas helt enkelt för gele! För att den ska härdas, polymeriseras, använder vi UV-strålning från en speciel lampa. Varje lager av gele som vi tillför tar ungefär två minuter att härda. Gele har blivit en allt mer populär metod att skulptera naglar. Den är prisvärd, luktar inte under tiden man arbetar och ger ett fantastiskt resultat.

Hur länge håller gelénaglar?

Bortsett från att dina naturliga naglar växer ut och skjuter de nya naglarna framför sig, så är det i slutändan din egen livsstil som avgör hur länge du kan ha glädje av dina gelenaglar. Är du riktigt försik med dina naglar så kan de vara så länge som sex veckor.

Hur lång tid tar det att få sina naglar fixade?

I normala fall tar det mellan en och en halv och två timmar.

Hur går det till vid återbesök? (Påfyllning)

När man gör påfyllning filas nästan allt material bort, och målas om och ny gele fylls på. Har man gjort förlängning med tippar, behåller man tipparna på, filar ner nagelns längd och nytt material fylls på, ev sätter man på en ny tipp där det behövs. Tid: ca 1½ – 2 timmar

Vad är skillnaden på förstärkning och förlängning?

Förlängning innebär nästan alltid att plasttippar eller mallar används utanpå den egna nageln. Förstärkning är vad det låter som, att ytterligare lager av gele läggs på de befintliga naglarna.

Fördelar med gelenaglar

Nageln kan se väldigt naturlig ut då den går att få tunn. Gelen är inte speciellt känslig mot nagellacksremover. Gelen är i stort sett doftfri.

Nackdelar: Inte lika starka som akrylnaglar.

Gelenaglar går inte att lösa upp i aceton som akryl, utan man är tvungen att fila bort materialet.