Vanliga frågor

Gör det ont?

Om man inte förbereder sig med någon form av bedövningssalva och är noggrann med att kyla ner huden innan behandlingen så gör det faktiskt riktigt ont. Vi har nyligen utvecklat en egen metod som är mycket enkel men ger en fantastisk effekt. Vi kyler huden med ett speciellt kylmedium och uppnår en mycket kraftfull reducering av smärtupplevelsen. Kylningen går att kombinera med bedövningssalva men de flesta menar att det inte behövs. Det räcker med kraftig kylning för att upplevelsen ska gå från “mycket smärtsam” till endast “något obehaglig”. Men det är viktigt att komma ihåg att vi alla är olika. Ingen hud är den andra lik och en persons upplevelse av smärta kan skilja sig drastiskt från någon annans. Förr brukade man säga att det var lika smärtsamt att ta bort en tatuering som att göra den. Nu är det en väsentlig skillnad – stod du ut med smärtan när du tatuerade dig så kommer du inte ha några problem med en laserbehandling.

 

Hur många behandlingar behövs?

Mellan 5-12 behandlingar. Faktorer som spelar in är: hur gammal tatueringen är, vad för färg som använts, ditt hudpigment osv. Kom gärna in och visa din tatuering innan så gör vi en bedömning på hur många behandlingar vi tror just du kommer behöva.

 

Hur lång tid mellan behandlingarna?

Mellan fyra till sex veckor.

 

Vad kostar det?

Räkna med ca 1000 kr per behandling. Det viktiga är kanske inte priset per behandling utan hur många behandlingstillfällen som behövs. Här spelar typen av maskin och operatörens erfarenhet en stor roll. Vi arbetar med den absolut senaste tekniken och erfaren personal.

 

Är det säkert?

Alla våra behandlingar har granskats av vår egen läkare Dr. Martin Jalnäs. Om din tatuering har speciella utmaningar (tex placering eller ärrbildning) eller vid hudförändringar som på minsta vis avviker från våra säkra behandlingsformer så gör Dr. Martin en egen bedömning innan vi påbörjar vårt behandlingsprogram.
Varje dag utförs tusentals laserbehandlingar bara i Sverige. Komplikationer eller skador som uppstått pga själva lasern är mycket ovanliga. När du kommer för ditt första besök så berättar vi ingående om hur behandlingen fungerar och varför du inte behöver vara orolig.

 

Blir det ärr?

Nej, inte av själva laserbehandlingen. Om det däremot redan finns ärrbildning pga hur tatueringen gjorts en gång i tiden så finns det risk att allt pigment inte går att få bort.

 

Medicinering och behandling.

Blodförtunnande mediciner och laserbehandling hör inte ihop. Om du är det minsta osäker och går på någon typ av medicinering så ska du informera oss om det. Vi stämmer då av med vår läkare för att förvissa oss om att behandlingen inte medför någon ökad risk.

 

Solbränna och behandling.

Mörkare hud kräver en annan behandling än helt vit hud eftersom lasern reagerar med hudens melanin. Innan behandling gör vi en typbedömning av just din hudtyp så att lasermaskinens inställningar blir optimala. Solbränna är dock en helt onödig pigmentering i sammanhanget och vi avråder absolut från all solning i samband med behandling.